The Cell by Smart Escape

Now Reading
The Cell by Smart Escape

The Cell este un escape room de tip inchisoare, in care membrii echipei pornesc jocul separati in celule diferite. Jocul este destul de interactiv si potrivit mai degraba celor ce vor sa practice munca in echipa.

Receptie: Sala de receptie a celor de la Smart Escape este foarte speciala fata de cele pe care le-am vazut noi pana acum. Inainte de camera propriu-zisa cu biroul lor, mai exista inca o camera inchisa, unde se afla un mic cufar ce ascunde cheia pentru a intra la ei la receptie. Practic, jocul incepe deja inainte de a ajunge la receptie. Sala este suficient de mare si potrivita ca spatiu pentru cele trei escape room-uri pe care le ofera. Ca zona se afla pe Strada Vasile Lascar 62, foarte aproape de parcul Gradina Icoanei. Zona nu este foarte accesibila pentru masina proprie caci locurile de parcare sunt foarte limitate, insa se ajunge usor cu transportul in comun.

Povestea camerei ‘The Cell’: Actiunea se desfasoara intr-o inchisoare de maxima siguranta, unde se afla cei mai periculosi criminali. Dintr-o intamplare nefericita, tu si echipa ta va aflati aici. La un moment dat sunteti transferati in niste celule ale unui corp mai vechi, de unde exista sanse sa puteti evada. Pentru a face asta, trebuie sa calculati bine fiecare miscare, astfel incat sa va incadrati in 60 de minute, timpul ramas pana la schimbarea garzilor.

Decor si Atmosfera: La capitolul design pentru un escape room de tip inchisoare asteptarile nu sunt foarte mari, insa The Cell contine in egala masura elemente autentice si elemente care nu au foarte mare legatura cu tema camerei. Jocul si intrarea in celule se face legat la ochi, ceea ce mareste putin impactul vizual al camerei in momentul in care poti vedea totul. Desi elementele de decor sunt in mare parte autentice, unele dintre puzzle-uri nu au foarte mare legatura cu tema (vorbim aici nu de rezolvarea puzzle-urilor, caci despre asta vom discuta in continuare, ci despre efectiv prezenta lor fizica in camera). De asemenea, nu stim in ce masura alegerea titlului pentru acest escape room a fost una potrivita, incat nu intreaga echipa se afla intr-o celula ci in celule separate, iar jocul se desfasoara in intregime in inchisoare, si nu doar intr-o singura celula.

Puzzleuri: Desi ne-a placut foarte mult ca in The Cell se pune accent pe munca in echipa, rezolvarea puzzle-urilor nu este foarte bine corelata cu tema camerei. Jocul este destul de complex, avand atat lacate cat si ceva tehnologie si probe de indemanare. Exista un puzzle al carui nivel de dificultate este foarte ridicat, iar daca nu se poate rezolva, singura solutie este de a ti se afisa codul pe ecran (prin intermediul unui hint). Exista un puzzle care nu are o logica anume, ci este vorba doar de o combinatie aleatorie. Mentionam ca am jucat acest escape room la scurt timp dupa deschidere si speram ca intre timp au mai facut ceva modificari jocului – caz in care ii rugam sa ne contacteze, sau asteptam parerea voastra, pentru a modifica corespunzator informatiile pe care le oferim.

Game Master: La capitolul game master stau ceva mai bine, am interactionat putin cu fiecare dintre cei din echipa lor la momentul respectiv si au fost foarte profesionali si corecti in ceea ce priveste instructiunile jocului. Au fost interesati de un feedback din partea noastra si speram ca au si lucrat pe baza feedback-urilor primite in general de la vizitatorii lor (au si un formular in acest sens). Sunt si foarte atenti in ceea ce priveste pozele pe care le fac dupa ce ati jucat jocul si au si de asemenea un canal Youtube unde posteaza video-uri facute de ei.

Cei de la Smart Escape mai au inca doua escape room-uri in Bucuresti, respectiv The Lab si The Bureau pe care noi inca nu le-am vizitat. Speram sa revenim curand si cu review-uri pentru ele caci operatorul are potential. Intre timp le urmarim pagina de Facebook pentru noutati.

 

Escape Advisors The Cell

Echipa Escape Advisors in vizita la Smart Escape

 

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.6
Game Master
8.8
Puzzle-uri
6.7
Receptie
8.9
8.1
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment