Survival Camp by Escape Rooms Brasov

Now Reading
Survival Camp by Escape Rooms Brasov

Acest escape room a fost inchis! Daca un alt operator a preluat aceast joc, va rugam sa ne contactati, pentru a putea introduce pe site camera in varianta noua, dupa ce evaluam desigur diferentele.

Survival Camp este unul dintre escape room-urile pe care le-am jucat in Brasov in formula Purrfect Trolls. Am reusit sa evadam cu succes din tabara lor si speram sa ii vizitam curand pentru cealalta camera.

Receptie: Sala de receptie a celor de la Escape Rooms Brasov este micuta, nu este foarte spectaculoasa, nu include elemente specifice de decor. Este un spatiu poate prea mic pentru doua escape room-uri dar nu este in mod special problematic pentru grupuri mici. Am apreciat foarte mult faptul ca au formulare de feedback la receptie si speram ca le si folosesc pentru a imbunatati experienta pe viitor. Ei se afla pe Bulevardul 15 Noiembrie nr. 8, destul de aproape de centrul orasului.

Povestea camerei ‘Survival Camp’: Tu si echipa ta ati plecat pe munte fara sa tineti cont de prognoza meteo. Va gasiti intr-o ceata foarte deasa si niciunul dintre voi nu stie pe unde este drumul spre casa, iar dupa ce rataciti cateva ore prin frig ajungeti in fata unei cabane. Usa este din nefericire inchisa. Mai sunt 60 de minute pana cand se intuneca, asa ca va trebui sa va grabiti sa vedeti ce obiecte sunt folositoare in jurul cabanei unde sunt resturile unei tabere parasite. Sansele de supravietuire noaptea nu sunt foarte promitatoare pentru voi.

Decor si Atmosfera: In Survival Camp exista un decor destul de autentic: bucati de lemn/copaci, ustensile de tabara, cort etc. Exista si un fundal sonor al carui volum poate fi ajustat de voi, cei din camera, ceea ce este foarte practic. Din pacate designul camerei desi in mare este autentic, in momentul in care se lucreaza deja la puzzle-uri si se descopera un seif, nu prea se mai pastreaza tema.

Puzzleuri: Escape room-ul este unul clasic, fara mecanisme speciale si tehnologie, cu lacate, ceea ce face camera potrivita atat pentru incepatori cat si pentru jucatori de nivel mediu. Este placut faptul ca in Survival Camp am folosit pentru prima oara simtul olfactiv in rezolvarea unui puzzle, le dam un punct in plus pentru unicitate. Ar fi interesant daca ar face finalul ceva mai spectaculos si adecvat temei pe care au ales-o pentru camera.

Game Master: Persoana care ne-a ghidat jocul a fost foarte ajutatoare, ba chiar s-a decis sa ne lase si o mica recompensa prin tabara parasita (nu va spunem ce, doar ne-a distrat surpriza putin). Indiciile au fost date corect, instructajul facut ca la carte. Ne-ar fi placut sa discutam mai mult cu ea despre escape room-uri in general si sa ceara mai mult feedback.

Noi le urmarim pagina de Facebook si poate ne revedem curand cu ei pentru alte escape room-uri in Brasov.

Escape Advisors Survival Camp Brasov

Echipa Escape Advisors in vizita la Escape Rooms Brasov

 

 

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.2
Game Master
8.1
Puzzle-uri
8.6
Receptie
9.1
8.5
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
6 Comments
Leave a response
 • Corina
  February 1, 2016 at 16:53

  Survival Camp este (grabs popcorn) cel mult o camera mediocră după părerea mea. Un exemplu care vine foarte rapid in minte este: “- Ce găsim in scorbura unui copac ? O priza, evident.” Nu mai continui fără sa stric și mai rău experiența. Cum sa primească 86% la puzzle-uri când pot sa enumăr “n” care nu au ce cauta in aceasta tema si rezolvarea este rupta de poveste ?

  Doamna Game Master pe care am cunoscut-o noi a fost foarte expeditivă, omițând lucruri importante in prezentare si colac peste pupăză a reacționat neprofesional când a primit răspunsul la întrebarea “- V-a plăcut ?”. “- Nu doamna, nu ne-a plăcut! Si uitați de ce: …!” Nu am apucat sa spunem nici primul lucru ca s-a îmbufnat toată (cu sunete foarte grave si gesticulație de mademoiselle) si ne-a întors spatele.
  Nu ne-am supărat pe ea dar nici nu o putem recomanda mai departe!

  Acest review pentru camera NU ESTE OBIECTIV! Sau avem definiții diferite pentru acest cuvânt.
  Nu am fost decât la 2 camere in Brașov si nu cunosc bine piața de acolo dar in comparație cu ce se găsește in București aceasta camera nu merita banii si timpul.
  In încheiere as vrea sa menționez ca-mi place mult soba de teracota din mijlocul pădurii 🙂

  Success la cat mai multe recenzii obiective,
  Corina

  • February 1, 2016 at 20:41

   In primul rand multumim pentru comentariu, ne ajuta sa stim parerea voastra despre ceea ce postam pe site.
   Acum ca sa va raspund:
   – cel mult o camera mediocra – Corect de aceea si cuvantul mentionat sub nota este “mediu”.
   – scorul de la puzzle este independent de partea de decor si atmosfera, de aceea si ramificarea in cele 2 categorii. Puzzle-urile din Survival Camp nu sunt proaste, luate individual si scoase din context ci se coreleaza prost cu tema camerei, ceea ce am si mentionat.
   – despre doamna game master imi este greu sa ma exprim caci nu sunt 100% sigur ca am jucat cu acelasi game master. Tocmai de aceea, in viitorul apropiat, fiecare escape room va avea o nota acordata de noi (escape advisors) si o nota acordata de voi (vizitatorii site-ului). Modulul de notare este in teste, si indata ce este gata o sa aveti acces la o notare a experientei voastre in respectivul escape room.

   Ca sa conchid, review-ul este unul obiectiv in masura posibilitatilor, iar despre scorul acesteia putem discuta mai mult in momentul in care puteti acorda si voi note si vedem cum noteaza altii experienta lor. Atunci scorul o sa aiba o valoare corecta, iar obiectivitatea o cota maxima. Succes si va asteptam cu pareri la noi pe site si despre celalalte escape rooms din Bucuresti.

   • Corina
    February 2, 2016 at 10:56

    Mulțumesc pentru răspuns.

    Deși mi se pare o idee buna sa poată cititorii sa voteze va trebui sa controlați acest lucru pentru a nu fi abuzat de persoane cu intenții malițioase către competiție sau prieteni. In acest scop veți utiliza probabil un algoritm (gen IMDB) unde părerea criticilor “profesioniști” (aici va încadrați si voi) va cântări mai mult decât cea a amatorilor.

    Ceea ce ne aduce la următoarea problemă: Daca votul vostru contează mai mult decât al altora (si te rog nu încerca sa-mi spui ca nu este asa) iar operatorii va cunosc pentru ca va prezentați si aveți datele la vedere pe site, ce-i determina sa nu va ofere tratamente speciale ? Nimic! Se poarta frumos la un joc si “șterge” cu buretele alte 10-20 in fata clienților noi care încă nu i-au trecut pragul si doar se documentează despre camere.

    Apreciez foarte mult munca si intenția voastră si nu vreau sa mai intru într-o camera gen “Survival camp” vreodată. As dori ca diferențele majore intre camere sa fie legate doar de tema (si sa aleg numai ce îmi atrage atenția), beneficiind oriunde de un standard minim sub care nu se poate opera din punct de vedere al comportamentului, puzzle-uri, faulty tech, no music (just why?), recepții foarte îngrămădite, neaerisit si cu mirosuri neplăcute (poate doar sa fie o camera excelenta), etc…
    Din recenzia voastră înțeleg că operatorul merită vizitat si problemele nu ar fi majore, realitatea fiind (cel putin pentru mine si echipa mea) alta.

    O sa fiu activa si la alte experiențe încercate de mine,
    All the best,
    Corina

    • February 2, 2016 at 13:22

     Votul nostru nu o sa conteze mai mult decat al altor persoane, caci vor fi doua procentaje diferite: unul, cel dat de noi si unul reprezentand media notelor date de voi.
     Ne pare rau ca experienta “Survival Camp” a fost atat de semnificativa intr-un context negativ, insa nu recomandam nicaieri in mod special aceasta camera.
     Ceea ce scrie pe site este ca este o camera de nivel mediu, si ca poate ii mai vizitam pe viitor (fiind vorba de un formular de feedback in baza caruia au posibilitatea sa faca multe imbunatatiri in bine).
     Doar pentru ca un operator de escape room a conceput o camera nu foarte placuta din diverse puncte de vedere nu inseamna ca nu isi poate spala pacatele pe viitor, ba chiar am si jucat camere in acest context.

     Multumim pentru activitate si va asteptam in special pentru partea de review-uri publice, in viitorul apropiat!

 • February 2, 2016 at 11:32

  Sunt intr-o oarecare masura de acord cu ce a scris Corina. Si eu am fost dezamagit. Fiind pasionat de outdoor am fost desumflat de relatia puzzle-uri tema. Apoi multe asocieri dintre indicii mi s-au parut abstracte. Game master-ul a fost un tanar bine intentionat dar nou in domeniu si nesigur pe el. Cu toate astea am intalnit si ceva mici elemente dragute.

  Recenzii si notele nu vor fi nicioada obiective. Va spune cineva care are deja un blog si a incercat, la inceput, cu note si topuri. Dupa un timp realizezi ca fiecare camera e unica, jucatorii sunt diferiti, iar perceptia fiecaruia difera. Daca lasi publicul sa voteze, o sa asisti mai mult la un razboi de sabotare decat la obiectivitate.
  Eu unul nu vreau sa citesc polemici de scoala, ca de ce X are 10 si Y are 4. Ci sa citesc experiente detaliate, mai ales cu critici argumentate. Asa pot sa imi fac o parere daca merita sau nu incerc acea camera.

  • February 2, 2016 at 13:14

   Motivul pentru care nu am lansat deja modulul de review-uri publice este intocmai faptul ca nu vrem sa transformam site-ul intr-o platforma de razboi de sabotare, si atunci incercam sa excludem posibilitatea de a face asta.
   De-aia ne si ia mai mult timp sa lansam partea asta. Nu este in intentia noastra sa lansam un modul care sa nu faca altceva decat sa permita fiecarui detinator de escape room sa dea nota 1 tuturor celorlalte camere si 10 pentru sine. O sa vedeti mai multe detalii despre asta in momentul in care modulul este public si deci functional.

You must log in to post a comment