Sherlock’s Despair by BreakOut

Now Reading
Sherlock’s Despair by BreakOut

Acest escape room a fost inchis si nu mai face parte dintre camerele oferite de BreakOut! Daca un alt operator a preluat aceast joc, va rugam sa ne contactati, pentru a putea introduce pe site camera in varianta noua, dupa ce evaluam desigur diferentele.

Sherlock’s Despair este cel mai bun escape room oferit de cei de la BreakOut. Nu numai ca tema este inedita (chiar indata ce am jucat primele jocuri de tip escape rooms in Bucuresti, ne-am gandit ca vor aparea camere tematice Sherlock Holmes sau Agatha Christie), dar si realizarea camerei este exceptionala. Dintre cele 4 camere oferite de Breakout, este cea pe care noi o recomandam.

Receptie: Cei de la BreakOut au o sala de receptie asa cum se cuvine. Spatiu este suficient pentru mai multe echipe, birou de receptie este echipat cu aparatura pentru plata cu cardul si eliberare de bon fiscal, exista si un frigider si posibilitatea de a consuma o bautura racoritoare (contra cost). Pentru cei competitivi, exista si clasamente cu recordurile pentru camere. Ca zona ei se afla foarte aproape de parcul Cismigiu, pe latura Stirbei Voda. Zona este usor accesibila si cu transport in comun si cu masina.

Povestea camerei ‘Sherlock’s Despair’: Actiunea se desfasoara in Londra, pe data de 21 Octombrie 1887, cand ziarele anunta moartea celui mai cunoscut detectiv al tuturor timpurilor. Sherlock Holmes devenise izolat fata de lumea exterioara in timp ce lucra la cel mai important caz al carierei sale. A fost vazut pentru ultima data pe o alee intunecata din Westminister, iar a doua zi, un cadavru potrivit descrierii sale a fost adus la morga spitalului King’s Hill. Tu si echipa ta veti intra in pielea lui Watson, si aveti 60 de minute sa descifrati misterul mortii lui Sherlock in biroul acestuia.

Decor & Atmosfera: In momentul in care mergi la un escape room care se numeste “Sherlock’s Despair” ai si anumite asteptari de la felul in care ar trebui sa arate. Camera te transmite direct intr-un birou enigmatic, caracteristic celui mai cunoscut detectiv al tuturor timpurilor. Designul este atent gandit si este bine imbinat cu coloana sonora si efecte speciale. Pe langa elementele de mobilier, sunt vizibile destul de multe obiecte ce fac parte din mecanisme ce pot fi utilizate doar daca reusesti sa descifrezi corect puzzle-urile. De asemenea, decorul joaca un rol foarte important in rezolvarea enigmelor jocului.

Puzzleuri: Ca si la decor, puzzle-urile din nou ridica un anumit nivel de asteptari pentru o camera cu o astfel de tema. Asteptarile sunt atinse foarte bine de cei de la Breakout intrucat au profitat la maxim de spatiul pe care l-au avut la dispozitie in aceasta camera. Exista o diversitate foarte mare de puzzle-uri in Sherlock’s despair, care au un nivel de dificultate destul de ridicat si solicita mai degraba o minte inteligenta decat simtul observatiei si cautarea unor obiecte ascunse.

Game Master: Desi au schimbat de mai multe ori game master-ul de-a lungul timpului, cei de la BreakOut aleg in general bine personalul lor si sunt in egala masura profesionali si prietenosi. Inteleg spiritul de competitivitate si nu ofera indicii nedorite, urmaresc indeaproape jocul pentru a te putea ajuta in cazul in care soliciti asta. Noi am jucat atat cu dezvoltatorii conceptului ca game master insa am aruncat un ochii cat eram acolo pentru a vedea si calitatea angajatilor lor.

Va recomandam Sherlock’s Despair, in special pentru grupuri de 4-5 persoane pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut. Noi am jucat in formula Purrfection si suntem mandri sa fim prima echipa de 2 persoane care a reusit sa evadeze din acest escape room. A fost cam la limita, caci ne-a luat 59 de minute sa iesim, insa am reusit. Ne-au placut in egala masura echipamentele pentru pozele ce le posteaza cu echipele pe pagina lor de Facebook.

Info Utile

Contact: +40 756 033 484

Adresa: Strada General Nicolae C. Dona 18, București

Preturi:

 • 35-45 lei / pers (luni-joi @ 10:00-16:00)
 • 45-55 lei / pers (luni-joi @ 16:00-22:00)
 • 45-60 lei / pers (vineri – duminica)

Escape Advisors Sherlocks Despair

 

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
9.3
Game Master
9.5
Puzzle-uri
9.4
Receptie
9.8
9.5
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
1 Comments
Leave a response
 • Corina
  February 2, 2016 at 19:03

  De accord cu majoritatea conținutului, cu câteva mențiuni:

  Povestea camerei ‘Sherlock’s Despair’: ne-a cam lăsat cu ochii in soare din pricina unor probleme tehnice (nu am avut sonor după jumătatea jocului – nu pentru ca a picat curentul) si ni s-a părut nesatisfăcătoare si foarte șubredă per total. (I like good stories, lay off).

  Decor & Atmosfera: Sta foarte bine la acest capitol dar lasă de dorit la partea de curățenie (pânze de păianjen, covor îmbâcsit, praf). Cred ca este o combinație nefericită aici din cauza unui Game Master “leneș” si a mărimii camerei.

  Puzzle-uri: Super!

  Personalul Breakout: Game Master-ul a uitat sa ne zică ca lacătele gri nu fac parte din poveste (5~10 minute pierdute aiurea) si nici nu ne-a dat un indiciu in acest sens când vedea ce facem si la ce ne chinuim. Buuuuu!
  Deasemenea șeful său l-a blamat pentru asta in fata noastră când am terminat! #profesional

  Un 8/10 din partea mea,
  Corina

You must log in to post a comment