Secretul lui Bachus by Escape Room in Crama

Now Reading
Secretul lui Bachus by Escape Room in Crama

Secretul lui Bachus este un escape room foarte nou pe piata din Bucuresti. Ne bucuram ca am apucat sa testam camera in formula completa si ne-am distrat de minune la un pahar de vin cu detinatorii conceptului.

Receptie: Receptia este una micuta, fara prea multe elemente de mobilier sau decor. Am apreciat faptul ca am fost intampinati cu un pahar de vin, in concordanta cu tema camerei pe care am jucat-o. Sala de receptie include toate lucrurile ce trebuie afisate de un operator, inclusiv preturile pentru jocuri, ceea ce nu vedem foarte des in Bucuresti, si de asemenea un panou foarte simpatic pentru vouchere.

Povestea Camerei “Secretul lui Bachus”. Secretul lui Bachus este un escape room bazat pe o Escape Advisor Secretul lui Bachuspoveste reala, a unor vremuri nu de mult apuse. In crama lui Bachus nimic nu este ceea ce pare, banii, puterea si interesele ascunse pun bazele unei lumi sordide in care orice intrus este pedepsit drastic. Voi sunteti o echipa de jurnalisti al caror sef a disparut in mod misterios pe proprietatea lui Bachus, in crama de vin a acestuia, dupa ce acesta ar fi vrut sa expuna in presa faptul ca Bachus faceea evaziune fiscala. Actiunea se petrece in anii ’80.

Decor si atmosfera: La nivel de decor al camerei, Secretul lui Bachus este exact ceea ce va asteptati, o crama de vin autentica. Camera se afla la subsolul unei cladirii deci este foarte racoroasa, ceea ce ii da o nota in plus de autenticitate. Aceasta este accentuata si de mirosul din camera care este foarte placut si de faptul ca se evita interactiunea dintre game master si jucatori pe parcursul aventurii, inclusiv in cazul hinturilor (descriem la sectiunea ‘game master’). Am apreciat faptul ca inclusiv partile inaccesibile din joc sunt atent decorate. Cladirea in care se afla jocul a fost de la bun inceput proiectata pentru a fi folosita o parte pentru crama si o parte pentru grajduri de cai. Este excelent reconditionata, deci veti avea parte si de farmecul arhitecturii interbelice nealterate.

Puzzle-uri: Secretul lui Bachus este un escape room universal, in sensul in care este conceput cu o serie de puzzle-uri ce pot fi rezolvate atat de o echipa de incepatori cat si de o echipa de jucatori avansati. Jocul este liniar, decorul include elemente ce au rol in rezolvarea puzzle-urilor si intalnim atat elemente clasice cat si mecanisme speciale. Puzzle-urile sunt foarte bine incadrate in tema, sunt suficient de diverse pentru a satisface multe gusturi si contin elemente pe care nu le veti mai gasi in alte camere din Bucuresti .

Game Master: Pe parcursul experientei noastre i-am avut ca game masteri pe cei doi detinatori ai conceptului. Au fost foarte prietenosi de la inceput pana la sfarsit, ne-au facut instructajul jocului corect si am apucat sa si impartasim diverse pareri despre alte escape room-uri. Pe partea de hint-uri intalnim aici un sistem mai special in care game master-ul nu intervine in timpul jocului pentru a te ajuta. Practic, in interiorul cramei exista sticle de vin ce includ indicii pentru rezolvarea fiecarui puzzle si ramane la decizia echipei utilizarea lor.

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Gheorghe Manu Nr. 8, București

Telefon: +40720256554

E-mail: escapebachus@gmail.com

Preturi:

40-55 lei / pers

Website: www.escaperoomincrama.ro

Data joc:10 Aprilie 2017

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.5
9.7
Game Master
9.0
9.9
Puzzle-uri
8.0
9.4
Receptie
7.0
9.1
8.3
Notele noastre
9.6
Notele utilizatorilor
9 ratings
You have rated this
9 Comments
Leave a response
 • May 21, 2017 at 18:01
  Decor si Atmosfera9.6
  Game Master10
  Puzzle-uri8.1
  Receptie8.8

  Ne-am simtit super bine. Game master foarte buni. Camera super tare cu puzzle-uri ingenioase/creative ce nu am mai intalnit in alte parti. Recomand cu mare placere.

 • May 24, 2017 at 12:20
  Decor si Atmosfera9.8
  Game Master10
  Puzzle-uri9.2
  Receptie8.5

  It’s a must.

 • June 5, 2017 at 20:42
  Decor si Atmosfera9.5
  Game Master10
  Puzzle-uri9.2
  Receptie9.5

  O experienta unica de escape, atat din punct de vedere conceptual, cat si ca locatie si mod de oferire a indiciilor. Obligatoriu pentru fanii de escape-uri!

 • July 26, 2017 at 13:06
  Decor si Atmosfera9.7
  Game Master10
  Puzzle-uri9.9
  Receptie9.6

  A fost un puzzle room in care imi izbucnea inima din piept. Experienta de povestit.

 • August 13, 2017 at 20:44
  Decor si Atmosfera10
  Game Master10
  Puzzle-uri10
  Receptie10

  Camera este foarte interactiva iar la receptie am fost intampinati cu bauturi din partea casei. Nota 10!

 • August 24, 2017 at 10:18
  Decor si Atmosfera10
  Game Master10
  Puzzle-uri9.5
  Receptie9

  E foarte tare, mi-a placut mult conceptul – foloseste elementele din film fara a-ti oferi indicii daca l-ai vazut deja. Nu e simpla rezolvarea, si include puzzle-uri pe care nu le-am mai vazut la niciun alt escape – felicitari creatorului/lor!

 • August 31, 2017 at 17:28
  Decor si Atmosfera10
  Game Master9.6
  Puzzle-uri10
  Receptie9.2

  Am fost, ne-am distrat si am plecat zambind. Nu prea este pentru incepatori, mai mult spre mediu,dar atmosfera este placuta, de la intampinarea cu un pahar cu vin pe terasa cocheta pana la ambientul din crama, obiectele autentice si indicii. Multumim!

 • April 20, 2018 at 13:29
  Decor si Atmosfera9
  Game Master9.5
  Puzzle-uri9
  Receptie8.5

  Un joc 100% romanesc care ne-am placut foarte mult. Recomand cu caldura 🙂

 • June 21, 2018 at 17:28
  Decor si Atmosfera10
  Game Master10
  Puzzle-uri10
  Receptie9

  Am fost un grup de trei persoane si ne-am distrat de minune.

  Poveste (5/5):

  Povestea camerei are la baza intamplari reale din anii ’80 care il au in centru pe Gheorghe Stefanescu, zis Bachus, administratorul unui depozit de vinuri din Bucuresti care a pus bazele celei mai mari afaceri subterane cu alcool din istoria Romaniei socialiste.
  Noi suntem un grup de jurnalisti al carui carui sef a disparut incercand sa investigheze afacerea mai sus-mentionatului Bachus.
  Daca doriti sa aflati mai multe, puteti citi despre aceste fapte pe internet sau puteti viziona filmul cu acelasi nume in regia lui Geo Saizescu dupa un scenariu de Titus Popovici.

  Atmosfera si decor (5/5):

  Este singura camera de escape de la noi construita intr-o crama si asta contribuie din plin la atmosfera autentica (temperatura mai scazuta, mirosuri, fundal sonor).
  Decorul este si el in tema fiind alcatuit din materiale precum lemn, caramida si textile. Sa nu uitam de piesele de rezistenta: butoaie si sticle cat cuprinde (nu toate sunt goale!).
  Cu toate ca in camera exista cateva stickere ‘Nu atinge’, acestea nu strica decorul sau imersiunea ceea ce este de apreciat.

  Joc si puzzle-uri (5/5):

  Jocul este unul liniar (recomand echipe de 3-4 persoane) si are de multe ori legatura cu povestea (desi nu ai nevoie de informatii din afara pentru a putea rezolva puzzle-urile. Jocul a fost de asemenea foarte fluid.
  Ceea ce este de remarcat este faptul ca toate puzzle-urile au la baza elemente mecanice (scripeti, manivele, pe baza de gravitatie) care fac deliciul camerei.
  Acestea testeaza o gama variata de abilitati iar lucrul in echipa este necesar de multe ori; nu am intalnit absolut nici o problema tehnica.
  Sistemul de indicii este unul ingenios (nu spun mai multe) 😀

  Game master 5/5:

  O persoana de nota 10, foarte pasionata care ne-a instruit corespunzator si ne-a familiarizat cu povestea inainte de joc. Interventiile sale din timpul jocului au avut un timing perfect si nu ne-au stricat jocul ci din potriva au ajutat la fluidizarea acestuia.
  De asemenea ne-a oferit explicatii aditionale la sfarsitul jocului si am stat de vorba la un pahar de vin bun aproape 30 de minute.

  Multumim pentru aceasta experienta inedita si asteptam proiectele viitoare.

  *

  We were a group of three people and we had a wonderful time.

  Story (5/5):

  The story of the room is based on real events in the 1980s that have Gheorghe Stefanescu as the subject, nick-named Bachus, the manager of a wine warehouse in Bucharest that set up the largest underground alcohol business in the history of socialist Romania.
  We are a group of journalists whose chief disappeared trying to investigate the aforementioned Bachus business.
  If you want to learn more, you can read about these facts on the internet or watch the film with the same name directed by Geo Saizescu after a scenario by Titus Popovici.

  Atmosphere and decor (5/5):

  It’s the only escape room in Romania built in a wine cellar, and it really contributes to the authentic atmosphere (lower temperature, odors, background sounds).
  The decoration is also in the theme and made up of materials such as wood, brick and textiles. Let’s not forget about the main attractions: barrels and bottles for everyone (not all are empty!).
  Although there are some ‘Do Not Touch’ stickers in the room, they do not spoil the décor or immersion which is to be appreciated.

  Game and Puzzles (5/5):

  The game is a linear one (I recommend teams of 3-4 people) and it is often related to the story (although you do not need outside information to solve puzzles.) The game was also very fluid.
  What is noteworthy is that all puzzles are based on mechanical elements (pulleys, cranks, gravity-based) that create the room’s delight.
  They test a wide range of abilities and teamwork is often needed; we have not met any technical issues.
  The clue system is ingenious (I won’t say more): D

  Game master 5/5:

  A 10/10 person, very passionate who instructed us properly and familiarized us with the story before the game. His interventions during the game had perfect timing and did not spoil our game, but helped to smooth it out.
  He also gave us additional explanations at the end of the game and talked to us over a good glass of wine for about 30 minutes.

  Thank you for this unique experience and we look forward to future projects.

You must log in to post a comment