Russian Lunatic Asylum by The Escape Room

Now Reading
Russian Lunatic Asylum by The Escape Room

Russian Lunatic Asylum este prima camera pe care am jucat-o a celor de la The Escape Room. Am avut ocazia sa-l cunoastem pe unul dintre detinatorii escape roomu-lui care a fost foarte receptiv la feedback-ul primit. Asteptam parerile voastre ca sa vedem daca au adaugat sugestiile noastre.

Receptie: Locatia este usor de gasit, fiind foarte aproape de Piata Romana. Cladirea in sine are un logo la intrare, fiind usor de indentificat.  Intrarea este formata dintr-un hol si o sala de asteptare. Acolo am gasit un Playstation si mai multe puzzle-uri pentru incalzirea echipelor care asteapta, desi decorul nu se evidentia prin ceva in mod special (in afara unor stickere pe pereti)

Povestea camerei: In perioada Uniunii Sovietice spitalele Escape Advisors Asylum
psihiatrice erau folosite de guvern ca inchisori pentru a izola sute sau mii de detinuti politici. Aceasta metoda era de asemenea folosita impotriva prizonierilor religiosi si in special impotriva cetatenilor care adoptau o religie. In astfel de cazuri religia lor era considerata o forma de boala psihica care trebuia tratata. Nimeni nu putea sa evadeze de aici, dar se pare ca de aceasta data este diferit. Desi povestea parea promitoare, camera nu se baza foarte mult pe ea, putand fi usor inlocuita cu variatiuni pe aceeasi tema.

Decor & Atmosfera: De cand am intrat in camera am remarcat foarte putine elemente ale decorului, care s-au dovedit a fi toate folositoare la ceva. Desi mobilierul incerca sa transpuna jucatorii intr-un azil, nimic din camera nu ne-a dus cu gandul la Uniunea Sovietica sau la imaginea unui azil psihiatric din acea epoca, totul fiind mult mai modern. Cele cateva obiecte care incercau sa aminteasca de o alta era nu au reusit sa ne schimbe parerea. Ce am apreciat a fost folosirea decorului pentru a putea rezolva anumite puzzleuri. Ce nu ne-a placut a fost faptul ca am reusit sa gasim router-ul wireless in timp ce cautam o cheie.

Puzzle-uri: Camera este liniara, putand fi jucata usor in 2 persoane. Desi operatorul o incadreaza la nivel “mediu”, noi o consideram o camera usoara, dedicata incepatorilor. Puzzleurile nu sunt grele dar imbina elemente si moduri de rezolvare diverse, asa ca aveti nevoie atat de atentie la detaliu, cat si de indemanare fizica si de comunicare. Am gasit puzzle-uri tehnologizate, unul avand chiar o idee interesanta pentru jucatori ne-experimentati. Ce nu ne-a placut a fost faptul ca puzzle-urile nu aveau mare legatura intre ele, cu povestea sau cu camera, desi incercau sa fie legate prin indiciile pe care le descopeream. Mentionam de asemenea faptul ca instructiunile pentru puzzle-uri nu erau scrise corect si speram ca au remediat aceasta problema intre timp.

Game Master: Game-masterul a fost si unul dintre detinatorii escape room-ului si ne-a ajutat cu indicii cand am avut nevoie. Aceasta au fost date la timp, sub forma unor poze explicative, si ne-au ajutat sa rezolvam puzzle-urile. Am apreciat faptul ca am putut sa discutam deschis despre feedback si chiar sa vedem unele dintre sugestii aplicate (camera purta un alt nume atunci cand am jucat-o)


Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Constantin Daniel 21, București

Telefon: +40770679887

E-mail: info@theescaperoom.ro

Preturi:

40 lei / pers (luni-vineri @ 10:00-16:30)
50 lei / pers (restul programului)
*Reduceri de 10 lei / pers pentru elevi si studenti

Website: http://theescaperoom.ro

Data joc: Decembrie 2016

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
3.0
Game Master
8.4
Puzzle-uri
4.0
Receptie
6.8
4.8
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment