Piramida Egipteana by Puzzle Rooms

Now Reading
Piramida Egipteana by Puzzle Rooms

Acest escape room a fost inchis! Daca un alt operator a preluat aceast joc, va rugam sa ne contactati, pentru a putea introduce pe site camera in varianta noua, dupa ce evaluam desigur diferentele.

Piramida Egipteana este primul escape room din Bucuresti despre care stim ca a fost adaptat si intr-o varianta pentru copii. Consideram ca este o idee excelenta ca si cei mici sa poata juca un escape room, nu numai pentru ca e fun, ci si pentru ca stimuleaza diverse tipuri de gandire.

Receptie: Cei de la Puzzle Rooms au o sala de receptie foarte bine amenajata. Exista suficient spatiu pentru mai multe echipe, au mici panouri cu topul echipelor care le-au jucat camerele, si poti de asemenea sa bei o bautura racoritoare sau o cafea contra cost. Accepta plata cu cardul si elibereaza un bon fiscal corespunzator. Ca zona ei se afla pe Strada Grigore Cobalcescu, nr 36, in apropiere de parcul Cismigiu. Ca mijloc de transport in comun aveti statia de tramvai Ostasilor.

Povestea camerei ‘Piramida Egipteana’: Actiunea se desfasoara bininteles intr-o piramida egipteana din Valea Regilor, unde exploratorul Jonathan Livingstone a disparut in urma cu 60 de ani. Acesta era in cautarea unei comori fabuloase care fusese ascunsa alaturi de faraon de catre vechii egipteni. Din pacate nu s-a mai auzit nimic despre explorator. Poate ca a gasit comoara si a pastrat-o doar pentru el, sau poate ca s-a aventurat prea mult in piramida si nu a mai gasit drumul de intoarcere. Tu si echipa ta mergeti pe urmele lui Livingstone si incercati sa dezlegati misterele piramidei fara sa ramaneti blocati in interiorul acesteia. Aveti la dispozitie 60 de minute!

Decor si Atmosfera: Inca inainte de a intra in Piramida, decorul este vizibil atent gandit. Exista doua torte la intrare si usa este inconjurata de piatra in stilul unei piramide. In interiorul camerei exista diverse elemente decorative ce sunt bine corelate cu povestea camerei. Gasim in camera simboluri egiptene, statui din piatra si coloane, sarcofagul faraonului anuntat inca din poveste si diverse obiecte necesare in rezolvarea puzzle-urilor (despre care nu va putem spune prea multe fara sa dam spoilere).

Puzzleuri: Piramida Egipteana este un escape room dedicat in special incepatorilor, neavand un nivel de dificultate foarte ridicat. Jocul este liniar, iar puzzle-urile nu sunt foarte diversificate. Nu este vorba de o camera foarte tehnologizata, se bazeaza in principiu pe lacate clasice cu cifru. Nu exista o corelare foarte stransa intre rezolvarea enigmelor si tema camerei caci prezenta unui seif intr-o piramida este putin probabila, dar acest aspect nu deranjeaza in mod special.

Game Master: Cei 2 responsabili de la Puzzle rooms sunt foarte preocupati de munca lor. Asta se vede atat din efortul prin care l-au depus in construirea camerelor, cat si in felul in care vorbesc cu clientii lor. Pentru jocul cu copii au chiar si costume de faraon, care fac experienta cu atat mai placuta. Instructajul se face corect, iar indiciile se dau in momentul in care acestea sunt cerute (prin intermediul unui walkie talkie).

Noua ne-a placut foarte mult acest escape room desi nivelul de dificultate nu este foarte ridicat. Tema camerei este foarte atragatoare (cine nu si-ar dori sa fie intr-o piramida egipteana!?) iar faptul ca este prima experienta dedicata in egala masura copiilor le aduce un punct in plus. Noi le urmarim pagina de Facebook ca sa fim la curent cu toate noutatile si promotiile lor.

Escape Advisors Piramida Egipteana

Echipa Escape Advisors in vizita la Puzzle Rooms

 

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
9.2
Game Master
9.1
Puzzle-uri
7.5
Receptie
9.7
8.7
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment