Nuclear Spring by Escapology

Now Reading
Nuclear Spring by Escapology

Nuclear Spring este un escape room foarte complex si foarte atent gandit in ceea ce priveste partea tehnologica si puzzle-urile. Cei de la Escapology sunt la inceput de drum si au fost foarte interesati sa auda parerile noastre despre camera lor.

Receptie: Escapology au o receptie intima, intr-o camera a unui apartament de bloc. Este perfecta pentru un singur escape room, relaxanta si echipata ceva dulce (bomboane, caramele etc.) si cu o pisica foarte prietenoasa si jucausa. Nu au inca posibilitatea unei plati cu cardul, insa este de inteles fiind vorba de un inceput de drum. Ca locatie se afla intr-o zona foarte accesibila, unde se ajunge cel mai usor cu transportul in comun pana la Piata Romana si apoi 5 minute de mers pe jos in directia facultatii de limbi straine.

Povestea Camerei ‘The Nuclear Spring’: Actiunea se Escape Advisors Nuclear Springcentreaza in jurul unui grup de cercetatori, tu si echipa ta, care a primit cadou un schimb de experienta la o baza secreta a guvernului Statelor Unite ale Americii. Aici urmeaza sa va cunoasteti cu profesorul Tinus Lorvalds insa dupa ce ajungeti legati la ochi si fara a avea idee unde va aflati, ramaneti singuri in biroul acestuia. Inainte sa va dati seama ce se intampla, cladirea se blocheaza complet, iar voi aveti numai 60 de minute sa iesiti din captivitate inainte de autodistrugerea bazei.

Decor si Atmosfera: Nuclear Spring este un escape room foarte complex la capitolul design, imbinand cu succes aspectul de laborator si aspectul de birou de cercetare. Contine multe elemente de mobilier, si majoritatea dintre ele fac parte din joc intr-un fel. Un punct in plus pentru capitolul atmosfera il adauga faptul ca hintul se cere printr-un mod inedit, insa trebuie actionat cu atentie si rabdare. Muzica de pe fundal, care se schimba in functie de punctul jocului in care va aflati, adauga o nota de suspans intregului escape room.

Puzzleuri: Cea mai complexa parte a escape room-ului Nuclear Spring o reprezinta puzzle-urile. Nu numai ca sunt intr-un numar foarte mare, dar sunt si foarte diferite ca aspect si tehnologie si necesita o gandire foarte inteligenta. Este de apreciat faptul ca au puzzle-uri pe care nu le intalnim in alte escape room-uri din Bucuresti insa mai au putin de lucrat la capitolul instructiuni pentru rezolvarea lor. Fiind o camera cu un nivel de dificultate destul de ridicat, nu recomandam camera echipelor mai mici de 3 persoane. Jocul nu este liniar, asadar este mai eficient daca fiecare membru se ocupa de cate ceva. Exista si elemente surpriza in spatele mecanismelor sofisticate din camera.

Game Master: Gazdele ne-au placut foarte mult. Nu numai ca au fost foarte primitori si au facut tot posibilul sa ne faca sa ne simtim bine in vizita la ei, dar au fost de asemenea si foarte interesati in a schimba pareri despre escape room-ul lor si altele pe care le-am vizitat. Indiciile se dau corect, sub forma de fotografii, si nu te deranjeaza in cazul in care incerci sa gasesti o solutie si nu ai cerut un hint.

In ansamblu, Nuclear Spring este un escape room foarte dificil, dar nu prin nivelul de dificultate al puzzleurilor in sine, ci mai degraba prin multitudinea lucrurilor care trebuie facute. Noi am jucat jocul in formula Astrolabul Nautic si a fost primul escape room caruia nu am reusit sa ii facem fata in aceasta formula (de aceea si poza pentru pagina lor de Facebook este pe masura)

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Pitar Mos Nr. 27, București

Telefon: +40724035456

E-mail: office@insideout-escape.ro

Preturi:

30-55 lei / pers (luni-joi)
40-65 lei / pers (vineri-duminica)

Website: www.escapology.ro

Data joc: 2015

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
6.9
Game Master
8.5
Puzzle-uri
8.3
Receptie
7.5
7.8
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
5 Comments
Leave a response
 • Marina
  February 8, 2016 at 14:14

  Buna!

  O mentiune in legatura cu informatiile de mai sus, am mers de curand la Escapology iar pretul difera, este 50 de lei/persoana (4 persoane/weekend), nu 35 cum este listat la voi.

  In alta ordine de idei, una din cele mai bune camere pe care le-am vizitat, as spune ca intra in top 5-ul meu personal (in urma a aproximativ 50 de camere per total). Ingeniozitate in ce priveste puzzle-urile, decorul original si bine lucrat si o atmosfera foarte misto. Sa nu mai vorbesc de game masters, niste oameni foarte misto cu care ne-am intins la vorba pana la 1 noaptea 🙂

  • February 8, 2016 at 14:51

   Multumim frumos pentru observatie, am corectat deja informatia legata de pret. Si noi consideram ca este un escape room bun, asa cum reflecta si calificativul nostru (90%). Va asteptam sa reveniti cu o nota personala pentru Nuclear Spring (si alte escape rooms de pe site) in luna martie, cand vom avea modulul de review-uri publice si fiecare va putea da o nota.

   • Adrian
    March 30, 2016 at 10:25

    Chiar in aceasta dimineata mi-a trecut un gand pentru o astfel de platforma in care reviewurile sa vina si din partea utilizatorilor si hopa, dau peste acest comentariu 🙂 Astept cu interest acest update! Ar fi interesant sa poata fi specificat aproximativ si numarul de escaperooms vizitate de catre utilizator. Cred ca ar face reviewurile mai relevante pentru cei experimentati.

    • March 26, 2017 at 15:17

     Platforma cu review-uri din partea utilizatorilor este gata.
     Te asteptam cu review-uri pentru escape room-urile din Romania pe care le-ai jucat.
     Trebuie doar sa te loghezi cu Facebook (in dreapta sus ai butonul de login) si sa lasi 4 note si un comentariu justificativ pentru ratingurile alese.

 • Marina
  February 9, 2016 at 19:28

  Chiar asteptam un site care sa permita si review-uri/note din partea utilizatorilor, cu siguranta voi reveni.

You must log in to post a comment