Leonardo da Vinci by RoomMania

Now Reading
Leonardo da Vinci by RoomMania

Leonardo da Vinci este un escape room foarte reusit ca aspect general. Desi exceleaza la doua aspecte principale, nu stau la fel de bine la celelalte 2. Am apreciat foarte mult faptul ca stimuleaza munca in echipa si ca ridica standardele puzzle-urilor dintr-un escape room in Bucuresti. Este de precizat si faptul ca daca intrebi de un escape room bun in Bucuresti, multi vor recomanda aceasta camera.

Receptie: RoomMania sunt situati in apropiere de Televiziunea Romana. Zona nu este ideala pentru orele de varf in care traficul nu este foarte fluid, insa gura de metrou Aviatorilor nu este foarte departe. Sala de receptie nu este spectaculoasa, poate nu suficient de spatioasa pentru grupuri mai mari. Include un ranking al recordurilor de la escape rooms.

Povestea camerei ‘Leonardo da Vinci’: Tu si grupul tau deEscape Room Bucuresti Leonardo da Vinci prieteni – simpatizanti ai lui da Vinci sunteti in atelierul acestuia si aveti 60 de minute la dispozitie sa gasiti secretele lucrarilor lui. Daca nu reusiti sa va incadrati in timp, mercenarii inchizitiei care nu tolereaza niciun fel de idee care nu corespunde cu invataturile bibliei, va vor pedepsi aspru si veti fi asadar judecati ca eretici si arsi pe rug.

Decor si Atmosfera: Actiunea escape roomului Leonardo da Vinci se desfasoara in Italia secolului XVI, mai exact in atelierul lui Leonardo da Vinci. Designul camerei este foarte bine gandit, perfect integrat in povestea acesteia si chiar te face sa ai impresia ca esti in spatiul de lucru al unui inventator. Elementele de decor merg adesea mana in mana cu puzzle-urile jocului, si desi o parte dintre ele sunt lucrate manual, se vede atentia la detaliu. Muzica de pe fundal adauga cateva puncte in plus la acest capitol, fiind foarte bine aleasa pentru o astfel de tema.

Puzzleuri: Ca si la capitolul design, Leonardo da Vinci este un escape room care exceleaza si prin puzzleuri si logica. Firul jocului este in mare parte liniar, iar puzzle-urile sunt de toate felurile. Este un escape room care iti solicita atat gandirea, cat si atentia si lucrul manual in echipa. Singurul motiv pentru care camera pierde cateva puncte din total la acest capitol este faptul ca cel mai antrenant puzzle al jocului nu este construit astfel incat sa nu poata avea “blocaje”. Practic daca din lipsa de indemanare/logica/disperare se face o greseala, exista o sansa sa nu fie reversibila iar indiciul respectiv sa fie utilizat mai tarziu prin intermediul unui hint de la game master. Camera nu este vizibil tehnologizata, dar are tot ce ii trebuie in materie de puzzle-uri pentru tema aleasa.

Game Master: Cei de la RoomMania au 2 game masters, iar din intamplare noi am jucat aceasta camera in 2 grupuri diferite si am avut ocazia sa ii cunoastem pe amandoi. Unul dintre ei este destul de cunoscut printre internauti si nu numai, fiind personajul principal din spatele ‘showului’ “Doza de Has”Am incercat sa facem o medie intre cei 2 pentru procentajul de la scor. Sunt destul de prietenosi amandoi, sociabili, insa este de mentionat faptul ca ajuta cu hinturi in timpul jocului fara ca ele sa fie solicitate, pentru a face jocul sa mearga mai cursiv. Nu este neaparat un aspect negativ, mai putin in cazul celor mai competitivi.   

Ne alaturam asadar grupului care recomanda camera Leonardo da Vinci pentru ca este intr-adevar un escape room bun in Bucuresti si merita incercat pentru o experienta pe cinste. Intre timp, sau daca ati jucat deja ambele lor camere, puteti sa ii urmariti si pe Facebook, unde pun destul de frecvent video-uri cu informatii si mai ales promotii.

Harta

Informatii utile

Adresa: Calea Dorobantilor 184, Bucuresti

Telefon: +40748372273

Preturi:

40-50 lei / pers (luni-joi)
40-60 lei / pers (vineri-duminica)
*Pt elevi si studenti in grupuri de min 3, pret unic 35 lei / pers Lu-Vi 13:00-16:00

Website: roommania.ro

Data joc: 1 Septembrie 2015

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.5
9.7
Game Master
8.8
6.8
Puzzle-uri
9.0
9.7
Receptie
7.5
8.8
8.6
Notele noastre
9.0
Notele utilizatorilor
2 ratings
You have rated this
2 Comments
Leave a response
 • April 3, 2017 at 12:14
  Decor si Atmosfera10
  Game Master8.5
  Puzzle-uri10
  Receptie9

  O camera complexa, dar afscinanta in acelasi timp.

  O recomand in minim 3 persoane

 • May 1, 2017 at 16:51
  Decor si Atmosfera9.4
  Game Master5
  Puzzle-uri9.3
  Receptie8.5

  La capitoul decor si atmosfera, camera sta ff bine. Puzzle-urile sunt de asemenea misto si potrivite temei, cu cateva elemente inedite. Din pacate experienta noastra a fost mai putin decat satisfacatoare la capitolul GM. Desi existau elemente in camera care nu functionau si datorita carora am pierdut mai bine de 3 minute, in secunda in care a expirat timpul ni s-a solictat sa parasim camera. Mai aveam cateva secunde din puzzle-ul final…

You must log in to post a comment