Knocking on Heaven’s Door by Escape Room Rocks

Now Reading
Knocking on Heaven’s Door by Escape Room Rocks

Acest escape room a fost inchis! Daca un alt operator a preluat aceast joc, va rugam sa ne contactati, pentru a putea introduce pe site camera in varianta noua, dupa ce evaluam desigur diferentele.

Knocking on Heaven’s Door reprezinta primul escape room pe care l-am jucat in compania celor de la Escape Room Rocks. Ne-a placut foarte mult faptul ca au ales tematici ale camerelor in corelare cu titlul afacerii si impreuna cu povestea fiecareia dintre ele formeaza un ansamblu placut.

Receptie: Sala de receptie a celor de la Escape Room Rocks este medie ca suprafata, cu mici scaunele pentru echipe insa nu suficient de mare pentru a gazdui simultan trei echipe. Atentie, este la etajul 5 al unei cladiri cu un lift nu foarte spatios deci nu e indicat sa mergeti cu o bicicleta sau alte accesorii mari. La nivel decorativ am apreciat faptul ca exista un fel de logo al camerei pe usile acestora iar logo-ul lor este bine incadrat in aceasta sala de receptie, insa este loc de imbunatatiri. Ca zona se afla pe Bulevardul Dacia 51, foarte aproape de Piata Romana, intr-o zona foarte usor accesibila cu transportul in comun.

Povestea camerei ‘Knocking on Heaven’s Door’: Este intuneric bezna si esti prins intr-un spatiu foarte ingust. Esti tentat sa te gandesti oare cine este arhitectul neinspirat care a construit o incapere asa de mica, insa realizezi ca de fapt esti prins nu intr-o casa ci intr-un cavou. Nu, nu iti face griji, inca nu ai murit…dar cineva deja te ingroapa. Auzi sunetele de pamant aruncat cu lopata deasupra si de asemenea niste voci in spatele unuia dintre pereti. Nu stim daca e de bine sau nu, cert e ca nu urmeaza sa fii ingropat de viu singur. Ai 60 de minute la dispozitie inainte ca oxigenul sa ti se termine (si de asemenea si bateria de la lanterna) insa nu vei putea scapa din aceasta capcana decat daca cooperezi bine cu coechipierii prinsi in cealalta incapere.

Decor & Atmosfera: Fiind vorba de un mormant, este la mintea cocosului faptul ca la nivel de decor si atmosfera nu sunt prea multe lucruri de mentionat in Knocking on Heaven’s Door. Peretii sunt construiti din lemn, intrarea in camera este printr-o usa dubla care separa cele doua incaperi in care tu si prietenii tai veti fi inchisi. jocul se joaca in mare parte in intuneric, cu ajutorul unor lanterne in ambele incaperi. Desi nu avem elemente de decor demne de mentionat ne-a placut coloana sonora a acestei camere.

Puzzle-uri: La nivel de puzzleuri, Knocking on Heaven’s door este un escape room de nivel mediu. Se pune foarte mult accent pe munca in echipa caci jocul este impartit in doua incaperi diferite care contin elemente pentru rezolvarea enigmelor. Exista elemente surpriza, puzzle-urile sunt logice si nu au un nivel de dificultate foarte ridicat, insa dat fiind faptul ca jocul separa echipa in doua incaperi diferite iar jocul este jucat in mare parte pe intuneric, nu il recomandam in mod special incepatorilor, mai putin in cazul in care au o preferinta specifica pentru acest aspect. In acest escape room avem in majoritate puzzle-uri clasice, dar si ceva tehnologie care surprinde si aduce o nota amuzanta finalului de joc.

Game Master: Ne-a placut si faptul ca cei 2 care se ocupa de acest escape room sunt foarte implicati in ceea ce fac. Desi din cate am inteles nu vor continua ei doi cu aceasta afacere, speram ca cine va prelua jocurile va face o treaba cel putin la fel de buna, caci camerele lor au potential. Indiciile se dau corect, instructajul jocului se face corespunzator si sunt foarte deschisi la feedback. De asemenea se straduiesc sa faca niste poze cat mai bune la finalul jocului cu echipa.

Speram sa ii vizitam pentru ultima camera in curand, iar pana atunci le urmarim pagina de Facebook pentru noutati si poze cu jucatorii.

Escape Advisors Knocking on Heaven's Door

Escape Advisors in vizita la Escape Room Rocks

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.1
Game Master
9.0
Puzzle-uri
8.7
Receptie
8.5
8.5
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment