Journey by Mystery Rooms Escape

Now Reading
Journey by Mystery Rooms Escape

Journey este unul dintre primele escape room-uri jucate in “cariera” noastra. Neavand foarte multa experienta in domeniu, camera ne-a batut putin si nu am reusit sa evadam insa apreciem un grad ridicat de dificultate atunci cand e facut cu cap.

Mentionam ca regulile celor de la Mystery Rooms Escape sunt diferite fata de ceilalti operatori de pe piata, jocul poate fi jucat atat cu indicii – la un pret fix / joc, cat si fara, costul fiind flexibil in functie de durata de timp necesara pentru a evada.

Receptie: Cei de la Mystery Rooms Escape se afla foarte aproape de Parcul Cismigiu. Acest operator este unul dintre primii existenti pe piata din Bucuresti si detin momentan 6 camere diferite pentru un total de 47 de jucatori simultani. Nu ne este foarte clar unde anume ar incapea in receptia lor acest numar de jucatori si consideram ca sala lor de intampinare ar putea fi imbogatita cu cateva elemente de decor.

Povestea camerei “Journey”: Ati primit o scrisoare de la un vechi prietenEscape Advisor Legacy explorator, care marturiseste ca a plecat in cautarea unei comori – Crucea lui Tucker. Acesta va indeamna sa va alaturati calatoriei, pornind de la locul in care v-ati vazut ultima oara – camera acestuia. Atentie, aveti 70 de minute la dispozitie sa ii descifrati indiciile (in varianta cu indicii suplimentare) sau maxim 90 de minute (fara indicii suplimentare).

Decor si Atmosfera: Journey este un escape room destul de complex in ceea ce priveste decorul, multe dintre elemente au rol in parcurgerea si utilizarea indiciilor descoperite. Camera arata ca biroul unui explorator fara elemente in plus sau in minus. Am apreciat faptul ca si partea de indicii este destul de bine integrata in tema camerei.

Puzzle-uri: La nivel de dificultate, Journey este dedicat mai degraba echipelor de jucatori care au mai trecut cel putin o data printr-un astfel de joc. Numarul de puzzle-uri este destul de mare si exceleaza in diversitate. Este necesara pe alocuri munca in echipa, iar jucatorii trebuie sa fie si foarte atenti pentru a putea descoperi indicii si foarte comunicativi pentru a le putea corela. Fiind unul dintre primele escape room-uri deschise, nu intalnim aici mecanisme tehnologizate.

Game Master: La cei de la Mystery Rooms Escape am jucat pana acum de doua ori cu game masteri diferiti. In cazul acestui joc (noi am jucat in varianta cu indicii), hinturile erau prezente deja in camera in niste cutiute postale, fiecare reprezentand un anumit numar de puncte. In instructajul jocului ti se explica functionalitatea acestora pentru ca poti folosi un numar maxim de astfel de indicii. Din pacate instructajul nu a explicat clar si faptul ca un indiciu cu un numar mai mare de puncte reprezinta un indiciu de la finalul jocului, ele fiind puse in ordinea dezlegarii enigmelor. Noi am consumat punctele pe un indiciu care nu ne ajuta in punctul in care ne-am blocat, fiind pentru un puzzle aproape de finalul calatoriei. Discursul game masterului in afara instructajului a fost destul de limitat fara alte conversatii despre subiect.

Apreciem de asemenea faptul ca pe pagina lor de Facebook, pe langa pozele cu jucatorii care le-au trecut pragul, au avut si o serie de “enigme ale zilei”, educand cumva spiritul de comunitate in randul celor care sunt pasionati de subiect. Pana la urma si noi incercam sa facem asta cu site-ul Escape Advisor si ne place sa vedem si alte tentative in acest sens.

Harta

Informatii utile

Adresa: Bulevardul Schitu Magureanu nr. 45, București

Telefon: +40726978379

E-mail: mystery@roomsescape.ro

Preturi:

40-60 lei / pers (cu indicii)
0.75 lei / min (fara indicii, oricate persoane)

Website: www.roomsescape.ro

Data joc: Ianuarie 2015

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
4.2
2.0
Game Master
6.5
1.0
Puzzle-uri
4.0
3.0
Receptie
6.7
5.0
4.8
Notele noastre
2.5
Notele utilizatorilor
1 rating
You have rated this
1 Comments
Leave a response
 • Alexandru Dragusan
  May 6, 2017 at 10:38
  Decor si Atmosfera2
  Game Master1
  Puzzle-uri3
  Receptie5

  ce faci cu apartamentul mostenit de la vreo bunica ?

  Il transformi in escape the room!

  Rezultat: MISERY Rooms

You must log in to post a comment