Now Reading
James Bond by Captive Escape Room

James Bond – Nowhere to hide este al cincilea escape room deschis de Captive in Bucuresti.

Receptie: Cei de la Captive Escape Room au o receptie facuta ca la carte. Ei sunt primii care au mini-vestiare in sala de receptie in care sa iti poti depozita lucrurile pe parcursul jocului. Suficient spatiu pentru toate cele trei camere pe care le au, automat de cafea (contra cost) si distribuitor de apa (gratuit), ceaiuri etc. Inca nu au posibilitatea cumpararii unor bauturi racoritoare insa sunt la inceput, au timp sa imbunatateasca partea asta. Ca zona se afla foarte aproape de gura de metrou Stefan Cel Mare. Nu este o zona ultra centrala insa nu este departe de centru si nu este complicat de ajuns acolo nici cu masina nici cu mijloace de transport in comun.

Povestea camerei ‘James Bond’: In urma unei inscenari, James Bond devine susescapeadvisor james bondpectul numarul 1 intr-un caz de  crima si de vanzare de informatii. Echipa ta formeaza o echipa trimisa de serviciul de informatii britanic sa cerceteza casa celebrului spion, pentru a afla mai multe informatii. Ajunsi acolo, sunteti prinsi intr-o capcana ingenioasa, fara posibilitate de scapare. Scopul vostru este atat sa scapati din incurcatura cat si sa aflat adevarul. Camera se desfasoara in jurul povestii iar fiecare puzzle facut dezvaluie o piesa din intriga finala.

Decor si Atmosfera: Decorul si atmosera din camera se integreaza foarte bine in poveste si in epoca pe care incearca sa o ilustreze. Ne-am simtit intr-adevar ca in casa lui James Bond, incaperea ducandu-ne imediat cu gandul la filmele cu acelasi nume. Multe piese sunt folosite in rezolvarea puzzlelurilor, decorul oferind destule surprize. Deci camera are foarte multe elemente de decor, foarte mutle dintre ele nu fac parte din joc, contribuind doar la atmosfera si autenticitate. Apreicem faptul ca toate sunt marcate subtil astfel incat jucatorii sa nu piarda timpul cu ele dar reduc un pic din autenticitatea camerei.

Puzzleuri: Puzzleurile din James Bond sunt variate si implica atentia la detaliu, o privire de ansamblu a intregii camere dar si indemanarea si ingeniozitatea. In camera nu exista lacate totul actionandu-se automat sau mecanic. Camera nu este liniara, iar pe parcursul jocului echipa ta culege informatii care va ajuta in alte stadii ale jocului. Ne-a placut acest aspect deoarece fiecare putea lucra la un alt puzzle, nestiind daca avem toate informatiile necesare pentru a-l rezolva sau nu. Decorul este bine integrat in fiecare solutie, oferind chiar cateva momente care ne-au surprins. Partea noastra preferata a fost un puzzle unic pana acum in Bucuresti in care aveti nevoie de putina indemanare.

Game Master: Indiciile sunt date printr-u interfon iar game master-ul ne-a urmarit atent jocul, stiind de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor unde ne aflam. Instructajul a fost facut corect iar indiciile au fost suficient de explicite in cat sa putem progresa. Dupa joc am avut ocazia sa facem o poza iar game master-ul a fost dispus sa discute cu noi diversele mecanisme din camera si functionalitatea lor.

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Sergent Nastase Pamfil nr.38 București

Telefon: +40769638586

E-mail: contact@captive.ro

Preturi:

35-55 lei / pers (luni-vineri @ 10:00-16:00)
40-65 lei / pers (restul programului)

Website: captive.ro

Data joc: Aprilie 2017

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
7.2
Game Master
9.5
Puzzle-uri
8.0
Receptie
10
8.2
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment