Houdini by The Escape Room

Now Reading
Houdini by The Escape Room

Houdini este cea de-a patra camera pe care am jucat-o la The Escape Room. Am avut ocazia sa-l cunoastem pe unul dintre detinatorii escape roomu-lui care a fost foarte receptiv la feedback-ul primit. Asteptam parerile voastre ca sa vedem daca au adaugat sugestiile noastre.

Receptie: Locatia este usor de gasit, fiind foarte aproape de Piata Romana. Cladirea in sine are un logo la intrare, fiind usor de indentificat.  Intrarea este formata dintr-un hol si o sala de asteptare. Acolo am gasit un Playstation si mai multe puzzle-uri pentru incalzirea echipelor care asteapta, desi decorul nu se evidentia prin ceva in mod special (in afara unor stickere pe pereti)

Povestea camerei: Tu si echipa ta sunteti blocati in casa Escape Advisor Houdinisecreta a lui Houdini, unde ii vei afla o parte dintre secrete si cat de periculoasa poate fi magia lui. Aveti 60 de minute la dispozitie sa evadati (daca puteti). Povestea acestui escape room nu este foarte dezvoltata, nu exista un scenariu propriu-zis prin care ati ajuns aici.

Decor & Atmosfera: Inca de la intrarea in camera, se pot observa cu usurinta cateva elemente caracteristice temei, desi camera nu este foarte bogata la nivel de decor. Din pacate exista segmente ce te scot total din ideea escape room-ului, nefiind integrate sau mascate pentru a nu deranja. Unele obiecte au rol in rezolvarea puzzle-urilor.

Puzzle-uri: Dupa cum mentionam la decor, o buna parte dintre puzzle-uri includ elementele de design. Nu avem puncte in care este necesara munca in echipa iar jocul este mai degraba destinat echipelor de incepatori. Am fost surprinsi sa intalnim aici un puzzle identic din Asylum, ceea ce nu consideram ca este o idee stralucita in contextul in care vrei sa iti faci clientii sa iti joace toate camerele. Punctul forte a fost un puzzle care reprezinta o punere in practica a unuia dintre jocurile clasice de pe calculator din anii 90.

Game Master: Game-masterul a fost si unul dintre detinatorii escape room-ului si ne-a ajutat cu indicii cand am avut nevoie. Aceasta au fost date la timp, sub forma unor poze explicative, si ne-au ajutat sa rezolvam puzzle-urile. Am apreciat faptul ca am putut sa discutam deschis despre feedback insa ii recomandam sa joace cateva dintre jocurile de top pentru a putea evalua mai bine conceptul si a putea dezvolta experiente inedite.

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Constantin Daniel 21, București

Telefon: +40770679887

E-mail: info@theescaperoom.ro

Preturi:

40 lei / pers (luni-vineri @ 10:00-16:30)
50 lei / pers (restul programului)
*Reduceri de 10 lei / pers pentru elevi si studenti

Website: http://theescaperoom.ro

Data joc: Decembrie 2016

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
3.3
7.0
Game Master
8.4
8.0
Puzzle-uri
5.1
7.5
Receptie
6.8
10
5.3
Notele noastre
7.8
Notele utilizatorilor
1 rating
You have rated this
1 Comments
Leave a response

You must log in to post a comment