Communist Prison by Escape Rooms Xhostel

Now Reading
Communist Prison by Escape Rooms Xhostel

Acest escape room a fost inchis! Daca un alt operator a preluat aceast joc, va rugam sa ne contactati, pentru a putea introduce pe site camera in varianta noua, dupa ce evaluam desigur diferentele.

Communist Prison este cel de-al doilea escape room jucat in Bucuresti in compania celor de la Xhostel. Ei sunt totodata primii din capitala care francizeaza escape room-urile si fac design pentru asa ceva, si au si mai multi parteneri in Romania si Europa.

Receptie: Sala de receptie pentru Communist Prison nu este o sala tipica de escape room, pentru ca este de asemenea spatiul de relaxare al hostelului. Exista acolo niste canapele, masa de ping-pong, un bar cu tot felul de bauturi. Nu exista in aceasta sala nimic legat de escape rooms in general insa exista suficient spatiu pentru echipe multiple dar si pentru alte persoane care se afla in hostel. Ca zona se afla in apropiere de Piata Unirii, pe Strada Balcesti, 9. Este usor de ajuns cu transport in comun dar si cu masina personala daca nu va deranjeaza putin timp suplimentar pentru cautarea unui loc de parcare.

Povestea Camerei ‘Communist Prison’: Acest escape room nu are o poveste propriu-zisa. Practic tu si echipa ta va treziti intr-o inchisoare comunista din care aveti 60 de minute sa evadati.

Decor si Atmosfera: Camera se afla intr-un subsol, pare a fi o celula comunista iar mirosul din interior contribuie mult la construirea autenticitatii. Avand ca tema inchisoarea, la capitolul decor nu avem foarte multe elemente prezente in camera. Muzica de pe fundal si faptul ca escape room-ul nu este foarte luminat confera camerei o atmosfera foarte sumbra.

Puzzleuri: Ca nivel de dificultate, Communist Prison este un escape room de nivel mediu. Jocul nu este in totalitate liniar ceea ce da posibilitatea echipei de a dezlega enigme cel putin partial. Desi numarul de puzzle-uri nu este foarte mare, pe masura ce inaintati in joc descoperiti aspecte noi ale escape room-ului din punct de vedere al modalitatii de evadare.

Game Master: Cei de la Xhostel au un personal nu foarte interesat de acest joc. Nu numai ca nu se tine un top al jucatorilor pentru fiecare camera, dar nici pozele nu sunt facute daca nu amintim acest aspect si chiar si asa, nu apar 100% pe Facebook. Am incercat sa initiem conversatii atat despre escape room-urile lor cat si despre altele in general insa nu sunt prea interesati de subiect (poate ca personalul lor se ocupa in egala masura si de hostel – nu stim, insa ar justifica partial lipsa de interes fata de joc). Indiciile se dau corect si intr-un mod inedit despre care nu va spunem mai multe. Instructajul jocului nu este foarte complex neavand o poveste a camerei.

Escape Advisors Communist Prison

Echipa Escape Advisors in vizita la Escape Rooms Xhostel

 

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.9
Game Master
4.7
Puzzle-uri
6.8
Receptie
8.5
7.4
Notele noastre
Notele utilizatorilor
You have rated this
Comments
Leave a response

You must log in to post a comment