Now Reading
Captive Outside Reality by Captive Escape Room

Captive Outside Reality este al trilea escape room deschis de Captive in Bucuresti. Jocul este destul de diferit fata de ceea ce am jucat pana acum (intr-un sens bun).

Receptie: Cei de la Captive Escape Room au o receptie facuta ca la carte. Ei sunt primii care au mini-vestiare in sala de receptie in care sa iti poti depozita lucrurile pe parcursul jocului. Suficient spatiu pentru toate cele trei camere pe care le au, automat de cafea (contra cost) si distribuitor de apa (gratuit), ceaiuri etc. Inca nu au posibilitatea cumpararii unor bauturi racoritoare insa sunt la inceput, au timp sa imbunatateasca partea asta. Ca zona se afla foarte aproape de gura de metrou Stefan Cel Mare. Nu este o zona ultra centrala insa nu este departe de centru si nu este complicat de ajuns acolo nici cu masina nici cu mijloace de transport in comun.

Povestea camerei ‘Captive Outside Reality’: Tu si echipa ta Escape Advisors Captive Outside Reality faceti o sedinta de incantatie colectiva. Totul se invarte in jurul vostru si cumva lucrurile scapa de sub control si va gasiti intr-o camera cu multe simboluri ciudate. Pareti a fi in afara spatiului si timpului. Oare puteti sa evadati de aici? Aveti numai 60 de minute la dispozitie.

Decor si Atmosfera: Escape room-ul Captive Outside Reality demareaza foarte bine, cu o introducere exceptionala in poveste. Jocul incepe cu toti membrii echipei legati la ochi, in timp ce fac sedinta de incantatie si totul pare sa se invarta in jurul lor. Elementele de decor nu sunt foarte multe insa aproape fiecare zona din camera are un rol special in gasirea solutiei pentru evadare. Singura observatie pe care o avem cu privire la design, este faptul ca in transcrierea unor cifre romane, nu au folosit reprezentarea lor moderna, ci una clasica, probabil varianta initiala de scriere a acestor simboluri (ex. 9=VIIII si nu IX).

Puzzleuri: Ca nivel de dificultate, Captive Outside Reality este un escape room foarte complex si destul de avansat. Exista multe obiecte ascunse sau camuflate foarte bine ce trebuie gasite, au puzzle-uri noi pe care nu le-am mai intalnit pana acum intr-un escape room in Bucuresti. Instructiunile pentru rezolvarea unor puzzle-uri aveau o nota destul de mare de ambiguitate in momentul in care am jucat noi camera, insa le-am dat cateva idei pentru a simplifica putin si speram ca au rezolvat problema asta intre timp.

Game Master: Jucand toate cele trei escape rooms pe care le au cei de la Captive, am petrecut destul de mult timp la ei si am avut ocazia sa interactionam cu toti trei game masterii care lucreaza acolo. Sunt o echipa de tineri, sunt pasionati de joc si sunt foarte prietenosi. Instructiunile pentru joc sunt date corect, la fel si indiciile.

Va recomandam escape room-ul Captive Outside Reality in special pentru echipe cu jucatori experimentati, eventual de 4-5 persoane, pentru a putea mari procentajul de evadare care este de doar 16% momentan. Intre timp le urmarim pagina de Facebook pentru update-uri si poze cu jucatorii!

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Sergent Nastase Pamfil nr.38 București

Telefon: +40769638586

E-mail: contact@captive.ro

Preturi:

35-55 lei / pers (luni-vineri @ 10:00-16:00)
40-65 lei / pers (restul programului)

Website: captive.ro

Data joc: Ianuarie 2016

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
8.2
9.3
Game Master
9.5
9.3
Puzzle-uri
8.4
9.3
Receptie
10
10
8.7
Notele noastre
9.4
Notele utilizatorilor
2 ratings
You have rated this
2 Comments
Leave a response

You must log in to post a comment