Backstage by Xscape

Now Reading
Backstage by Xscape

Acest escape room a fost inchis! Cei de la Lockedin au preluat acest joc si l-au transformat in VIP Room. I-am vizitat si noi pentru a putea introduce camera pe site-ul nostru.

Backstage este un escape room cu tematica muzicala, asa cum o sugereaza si titlul. Camera poate fi o experienta placuta in special pentru cei pasionati de chitara si muzica rock, insa este un escape room ce poate fi jucat de oricine.

Receptie: Cei de la Xscape au o receptie corespunzatoare unui provider de escape rooms. Exista suficient spatiu, au chiar si o zona speciala pentru fotografii (si nu ne referim aici la intrarea in camere sau in fata unui afis cu poza camerei, ci in fata unui panou de fundal fotografic caci ei pregatesc niste poze foarte speciale dupa ce le jucati jocul). De asemenea au si caramele pentru a indulcii jucatorii inainte (si dupa, cel putin noi asa am interpretat) de a juca jocul. Ca zona ei se afla in apropiere de Universitate, mai exact pe Bd. Hristo Botev Nr. 6A. De la gura de metrou de pe partea cu Spitalul Coltea sunt doar 5-7 minute de mers pe jos. Adresa este putin complicat de gasit, dar nu din cauza lor, ci din cauza felului in care este organizat orasul.

Povestea camerei ‘Backstage’: Tocmai ce ai castigat un VIP pass pentru tine si echipa ta la un concert fantastic. In baza acestor vize de acces, poti merge in backstage si sa cunostii membrii trupelor, ba chiar mai mult, poti sa si canti alaturi de ei la finalul concertului. Dupa ce ajungeti acolo sunteti invitati in cabina trupei, numai ca sunteti incuiati inauntru. Organizatorii concertului v-au pregatit o surpriza, o camera plina de enigme pe care trebuie sa le rezolvati inainte de terminarea concertului care dureaza 60 de minute.

Decor si Atmosfera: Avand ca tema muzica, Backstage nu pare sa promita foarte multe la nivel vizual. Acest escape room insa include o multime de afise cu trupe rock si chitari ce iti capteaza atentia inca de la intrarea in camera. Acum daca toate acestea sunt doar obiecte de decor menite sa iti fure atentia sau au rolul lor in rezolvarea jocului, ramane de vazut, insa este de apreciat faptul ca au reusit sa ii dea camerei o imagine asa de puternica. Muzica de pe fundal consta in melodii rock foarte cunoscute, ceea ce iti da cumva impresia de a fi in spatele scenei unui concert.

Puzzleuri: Backstage este un escape room ce imbina in mod egal tehnologia si clasicele lacate cu cifru. Jocul este liniar in mare parte si nu include munca in echipa. Backstage include niste puzzle-uri foarte originale pentru escape room-urile din Bucuresti. Cea mai antrenanta si amuzanta parte a rezolvarii acestui escape room o reprezinta finalul care este foarte bine gandit.

Game Master: Ne-a placut game masterul in egala masura atat la Backstage cat si la Black Pearl, care a fost foarte corect si atent in acordarea indiciilor (care se dau in acest escape room prin telefon). Echipa lor este prietenoasa, si au fost curiosi sa schimbe pareri despre alte escape room-uri pe care le-am vizitat. Au fost foarte deschisi la orice fel de feedback si ne-au povestit de asemenea experientele anterioare cu varianta initiala a lui Backstage (intrucat noi am jucat o varianta ulterior editata pentru a imbunatati jocul).

Recomandam camera tuturor celor pasionati de muzica rock si oricaror incepatori in ‘domeniu’. Nu numai ca experienta este foarte placuta in escape room, dar si pozele pe care le gasiti apoi pe pagina lor de Facebook sunt geniale.

Escape Advisors Backstage

Echipa Escape Advisors in vizita la Xscape

 

Comments
Leave a response

You must log in to post a comment