Alter Ego by Clocked

Now Reading
Alter Ego by Clocked

Alter Ego este un escape room dedicat in special celor pasionati de sah. Camera este insa construita astfel incat sa poata fi jucata de orice jucator, nu doar de cei care stiu sa joace sah, deci nu trebuie sa va ingrijorati in privinta asta.

Receptie: Sala de receptie a celor de la Clocked este micuta, foarte curata si potrivita pentru un singur escape room. S-ar putea ca spatiul sa fie insuficient in cazul in care vor sa se extinda, insa nu este un aspect negativ in momentul de fata. Ca zona, ei se afla in apropiere de statia de metrou Stefan cel Mare. Zona nu este ultracentrala, insa se poate ajunge relativ usor cu transportul in comun.

Update: Intre timp, cei de la Clocked au deschis si un spatiu de tip cafenea, Hidden pe care am apucat si noi sa il vizitam si imbunatateste totodata spatiul de receptie pentru escape room. In mod evident au un bar cu o diversitate foarte mare de bauturi racoritoare si alcoolice ce pot fi cumparate.

Povestea camerei ‘Alter Ego’: Actiunea se desfasoara in vara Escape Advisors Alter Egoanului 1972 in Islanda. Aici se disputa un meci de sah foarte important, intre americanul Bobby Fischer si sovieticul Boris Spassky. Nu numai ca este vorba de titlul mondial, dar este si vorba de un avantaj diplomatic. Imperiul sovietic este in pericol sa-si piarda superioritatea intelectuala fata de Statele Unite. Tu si echipa ta va transpuneti in atmosfera acestui meci. Sunteti captivi in sala de joc si aveti numai 60 de minute la dispozitie pentru a castiga partida.

Decor si Atmosfera: La nivel de design, Alter Ego este un escape room destul de minimalist. Exista elemente clar corelate cu o sala de sah dar si elemente care nu sunt la fel de bine incadrate in tema camerei.

Puzzle-uri: Nivelul de dificultate al camerei Alter Ego este unul mediu. Jocul este liniar iar logica este bine implementata in puzzle-urile lor. Dupa cum spuneam si mai devreme, cunostintele in sah nu reprezinta un avantaj in parcurgerea jocului. Escape room-ul nu este foarte complex, nu include ceva substantial la capitolul tehnologie si mecanisme insa au o mica proba de indemanare care este destul de captivanta.

Game Master: Noi l-am avut drept game master pe Mihai. Nu numai ca este pasionat de escape rooms, dar este pasionat si de sah. Desi in prima instanta povestea camerei Alter Ego poate ca nu pare asa de interesanta pentru toti, felul in care vorbeste despre ea imbunatateste cu mult felul in care vezi camera atunci cand incepi jocul.

Speram ca vor avea mai multe escape room-uri de oferit pe viitor asa ca intre timp ii urmarim pe pagina lor de Facebook pentru noutati. Cum noi am fost in jumatatea pasionata de sah a echipei Escape Advisors, ne-am simtit foarte bine la Clocked si speram sa ii revizitam curand.

Harta

Informatii utile

Adresa: Strada Cornescu 4, București

Telefon: +40770346349

E-mail: rezervari@clocked.ro

Preturi:

35-50 lei / pers
*Pt elevi, studenti si persoane cu dizabilitati pret unic 30 lei / pers.

Website: clocked.ro/

Data joc: Septembrie 2015

Notele noastre
Notele utilizatorilor
Decor si Atmosfera
5.0
10
Game Master
8.1
10
Puzzle-uri
5.5
10
Receptie
8.8
10
6.2
Notele noastre
10
Notele utilizatorilor
1 rating
You have rated this
1 Comments
Leave a response

You must log in to post a comment